Česká Lípa: Řešení problémové lokality ve Staré Lípě se opět posunulo

18.12.2021 13:29 | Tisková zpráva

Dílčími kroky se město postupně posouvá kupředu v komplexním řešení tristního stavu problematické lokality rodinných domů ve Staré Lípě. Nově se městu Česká Lípa podařilo vysoutěžit projektanta, který zpracuje projekt dopravního řešení celé lokality. Díky tomu tak bude moci být dokončen také projekt nového vodovodu a kanalizace.

Česká Lípa: Řešení problémové lokality ve Staré Lípě se opět posunulo
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V lokalitě rodinných domů ve Staré Lípě její obyvatelé stále nemají dořešeny inženýrské sítě, zejména vodovod a splaškovou kanalizaci, které jsou v nevyhovujícím stavu. Obyvatelé proto své domy nemohou zkolaudovat a řádně užívat. Aby město mohlo sítě do země správně uložit, je nutné znát přesné řešení budoucí komunikace. Proto město hledalo projektanta, který toto řešení navrhne.

Veřejnou zakázku, jejímž předmětem je zpracování kompletní projektové dokumentace nové komunikace, dále pak zajištění inženýrské činnosti, součinnost při výběru zhotovitele stavby a autorský dozor, získal Ing. Hynek Seiner, a to za nabídkovou cenu 596 tis. Kč, což je cena výrazně nižší, než byl předpoklad. Hodnotícím kritériem veřejné zakázky nebyla jen cena (80%), ale také doba zpracování (20%). Projekční práce by měly projektantovi zabrat půl roku. Stěžejní při projektování bude spolupráce se zhotovitelem projektové dokumentace vodovodu a kanalizace Ing. Ludvíkem Nesnídalem tak, aby oba projekty na sebe navazovaly a tvořily jeden harmonický celek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…