Česká Lípa: S ohledem na sérii vloupání prosíme občany o zvýšenou obezřetnost a pomoc

08.08.2019 15:32

Na objasnění série vloupání, ke kterým v posledních týdnech došlo v centru České Lípy, teď intenzivně pracují policisté českolipského územního odboru Policie ČR.

Česká Lípa: S ohledem na sérii vloupání prosíme občany o zvýšenou obezřetnost a pomoc
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Na tom, aby řádění zlodějů co nejdříve skončilo a pachatelé byli dopadeni, spolupracuje s republikovou policií také českolipská městská policie. Situací se zabývá také českolipská starostka Jitka Volfová, která rovněž prosí občany o zvýšenou obezřetnost a pomoc.

„Územní odbor policie České republiky v České Lípě eviduje v centru České Lípy a jeho okolí od konce června více případů vloupání do živnostenských provozoven a kanceláří. Několik se nám již podařilo objasnit a na dalších velmi intenzivně pracujeme,“ upřesňuje Ivana Baláková z oddělení tisku a prevence a ujišťuje, že na tuto nepříjemnou realitu policisté reagují zvýšeným výkonem hlídkové služby ve městě, kterou plánují společně s vedením českolipské městské policie. „Současně jsme přijali také další potřebná opatření, která však z taktických důvodů nyní nechceme specifikovat,“ vysvětluje Ivana Baláková.

Její slova potvrzuje také ředitel českolipské městské policie Vladimír Jeník: „S Policií České republiky úzce spolupracujeme jak během hlídkové činnosti, tak i při dalších úkolech, které ani my z taktických důvodů nemůžeme upřesnit.“ Podle Vladimíra Jeníka pak českolipští strážníci přispívají k objasnění případů také svou vynikající místní znalostí.

„Naší společnou snahou je, aby se podobná vloupání dál neopakovala a nikdo se už nemusel obávat, že svoji provozovnu najde ráno vykradenou,“ zdůrazňuje starostka Jitka Volfová. Spolu s policisty proto apeluje také na samotné občany města České Lípy, aby byli zejména nyní více všímaví a pokud ve svém okolí zaregistrují cokoliv podezřelého, včetně pohybu podezřelých osob kolem nejrůznějších provozoven a podnikatelských objektů, okamžitě kontaktovali policisty na lince 158, případně tísňovou linku městské policie 156. Ti pak vše okamžitě prověří. „Za tuto pomoc předem děkujeme,“ uzavírá svoji prosbu starostka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…