Česká Lípa: Z odprodeje akcií spořitelny město získalo přes 55 milionů

12.12.2018 7:34

Město Česká Lípa získalo z nuceného odprodeje akcií České spořitelny, a. s., 55 066 848 korun. O využití těchto peněz rozhodnou zastupitelé.

Česká Lípa: Z odprodeje akcií spořitelny město získalo přes 55 milionů
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„V současné době sestavujeme rozpočet na příští rok a zatím jsme nerozhodli, jak částku za prodej akcií využijeme. Předpokládáme, že většina této sumy by měla být přesunuta do investičního fondu města. Rozhodovat o tom budou zastupitelé na příštím zasedání zastupitelstva, které se koná 19. prosince,“ uvedla starostka města Jitka Volfová.

O nuceném přechodu všech akcií menšinových akcionářů na hlavního akcionáře rozhodla valná hromada České spořitelny 3. října tohoto roku. Mezi menšinové akcionáře patřilo i město Česká Lípa, které v rámci privatizace v 90. letech minulého století získalo 41 466 kusů akcií. Dle současného znaleckého posudku vyjde jedna akcie na 1 328 korun.

Proti výši ceny za jednu akcii se ohradil jeden z menšinových akcionářů, který soudně požaduje dorovnání. „Tuto kauzu budeme bedlivě sledovat. Pokud soud rozhodne o dorovnání, pak musí být ve stejné výši přiznáno i všem ostatním menšinovým akcionářům. To znamená, že by město mohlo obdržet ještě doplatek,“ uzavřela Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …