Česká Lípa vyhlásila vítěze soutěže v péči o sídlištní zeleň

11.10.2019 15:36

Vedení města Česká Lípa společně se zástupci odborné poroty vyhlásilo vítěze letošního ročníku soutěže „O nejlepší péči o sídlištní zeleň“. Ti si odnesli poukazy na odběr zahradnických potřeb za celkem 30.000 Kč, ostatní soutěžící jako cenu útěchy dostali tašky s propagačními předměty města.

Česká Lípa vyhlásila vítěze soutěže v péči o sídlištní zeleň
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město oceňuje své obyvatele za péči o zeleň již od toku 1994. Na veřejně přístupnou zeleň na sídlištích je pak tato soutěž zaměřena od roku 2011.

Do soutěže se v letošním roce přihlásilo celkem 25 soutěžících, tedy o dva více než v roce 2018, kteří soutěžili v celkem čtyřech lokalitách. Nejvíce soutěžících, celkem 11, se přihlásilo v lokalitě Střelnice, Sever, Lada, 3 soutěžící se přihlásili v lokalitě Malého Špičáku, 5 soutěžících v lokalitě Velkého Špičáku a 5 soutěžících v lokalitě Slovanka, Havlíčkova, Mikovcova ul., centrum, Holý vrch a Kopeček. O vítězích rozhodovala odborná porota, členové navštívili hodnocené lokality celkem čtyřikrát. Při hodnocení se zaměřovali na technické, estetické a biologické znaky zeleně.

Soutěžící, kteří se umístili na prvních třech místech v každé lokalitě, získali poukazy na nákup zahradnických potřeb v zahradnictvích v Děčínské ulici, U Vodního hradu a v Mimoňské ulici. Vítězové odešli s poukazem v hodnotě 3.000 Kč, ti, co se umístili jako druzí, získali poukaz v hodnotě 2.500 Kč a ti, kteří získali pomyslnou bronzovou medaili, si odnesli poukaz na 2.000 Kč.

„Tato soutěž má v České Lípě dlouholetou tradici a já jsem ráda, že v ní pokračujeme. Ti lidé, kteří se o záhonky na sídlištích starají, to dělají zdarma, ve svém volném čase jen proto, že jim to dělá radost. Je důležité těmto lidem poděkovat a ocenit je, protože i oni přispívají ke vzhledu veřejného prostoru, který svojí činností kultivují a zkrášlují. Moc si jejich práce vážím,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Výsledky letošního ročníku soutěže

Lokalita Střelnice, Sever, Lada:

  1. místo Jankechová Jaroslava
  2. místo Liebezeitová Miroslava a Hlaváčová Jiřina
  3. místo Čermáková Anna

Lokalita tzv. Malý Špičák
(Zhořelecká, Lužická, Budyšínská, Sluneční k Žitavské ul.):

  1. místo Holatová Jana
  2. místo Sotničenková Maria
  3. místo manželé Filipovi Petr a Hana

Lokalita tzv. Velký Špičák
(od Žitavské ulice dolů k ulici U nemocnice):

  1. místo Procházková Jitka
  2. místo Stýblo Zdeněk
  3. místo Hamrská Marcela a Mudruňková Helena

Lokalita Holý vrch, Kopeček, Starý Újezd, Slovanka, centrum:

  1. místo Korosová Zdena
  2. místo Holec Vladislav
  3. místo Uxová Drahomíra

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…