Česká Lípa vysoutěžila firmu, která opraví školku Na Výsluní

30.11.2019 13:58

Nadvakrát musela Česká Lípa vybírat firmu, která opraví a zateplí budovu školky v ulici Na Výsluní. Prvního dodavatele město vysoutěžilo již v srpnu, vítězná firma však odmítla s městem podepsat smlouvu. Soutěžilo se tedy znovu.

Česká Lípa vysoutěžila firmu, která opraví školku Na Výsluní
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Vítězem tohoto druhého výběrového řízení se stala firma VERSANA s.r.o., které radní na svém jednání v úterý 19. listopadu zakázku přidělili. Firma nabídla cenu 16,8 mil. Kč, což je cena o cca 900 tis. nižší, než byl předpoklad. Stavba by měla být hotová za 28 týdnů.

„Když první kolo nedopadlo dobře, vypsali jsme v co nejkratším termínu výběrové řízení znova. Věřím, že nyní už vše proběhne bez problémů. Školku jsme v průběhu druhého výběrového řízení nechali stále vyklizenou, protože než by se vše nastěhovalo zpět, muselo by zase vše ven. Se stavebními pracemi začneme po novém roce, hotovo by mělo být o prázdninách. Ve školním roce 2020/2021 už děti budou chodit do nové školky,“ uvedl místostarosta České Lípy Martin Brož a doplnil, že část dětí nyní navštěvuje školku ve Východní ulici, druhá část dětí chodí do základní školy Špičák.

Mateřská škola Na Výsluní je jednou z poboček MŠ Špičák a letos slaví 30 výročí od uvedení do provozu. Školka se v rámci zakázky dočká nejen kompletního zateplení fasády a střechy budovy, ale dostane také nová okna včetně stínící techniky a nové dveře. Další práce však budou pokračovat ve vnitřních prostorách. Tam se počítá s výměnou rozvodů studené a teplé vody, rekonstrukcí sociálního zařízení, výměnou svítidel, výměnou vzduchotechniky v kuchyni a úpravou otopného systému. Instalovat se také bude systém nuceného větrání.

Město na projekt podalo žádost o dotaci z Operačního programu životní prostředí, ze kterého může získat až 40 procent uznatelných nákladů na zateplení a až 70 procent uznatelných nákladů na instalaci systému nuceného větrání. Všechny finanční prostředky na náročný projekt tak nepůjdou jen z městské kapsy.

Kromě zakázky na zateplení školky Na Výsluní rozhodovali radní ještě o jedné zakázce. Novou střechu a výměnu střešních oken v bytovém domě v ulici Československé armády čp. 881 a 888 bude mít na starosti firma SJK s.r.o. za cenu 1,6 mil. Kč, což je cena o cca půl milionu nižší, než byl předpoklad. Se stavebními pracemi firma začne v březnu 2020, trvat by měly cca 3 měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…