Česká Třebová: MŠ U Stadionu se po dobu rekonstrukce přestěhuje

19.01.2021 8:38

Poslední nezateplenou mateřskou školou v našem městě je MŠ U Stadionu, která se však svého nového kabátu dočká již v průběhu letošního roku.

Česká Třebová: MŠ U Stadionu se po dobu rekonstrukce přestěhuje
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Součástí projektu je také výměna oken, osazení vzduchotechnických rekuperačních jednotek, rekonstrukce sociálních zařízení mateřské školy, osazení fotovoltaických panelů, úpravy vnitřní elektroinstalace a rekonstrukce plynové kotelny. Celkové náklady těchto prací dosáhnou výše 21 200 000 Kč včetně DPH. Necelé dvě třetiny této investiční akce budou hrazeny z městského rozpočtu. Zbývajících 8 300 000 bude spolufinancováno formou dotace ze Státního fondu životního prostředí České republiky.

Anketa

Mělo by být Lukašenkovu Bělorusku odňato pořádání letošního hokejového mistrovství světa ?

14%
86%
hlasovalo: 8445 lidí

Práce na MŠ U Stadionu započnou již v únoru. Dokončení stavby je pak plánováno v průběhu měsíce srpna. Vzhledem ke skutečnosti, že práce budou probíhat na všech pavilonech MŠ, bylo rozhodnuto, že děti budou po dobu rekonstrukce docházet za předškolní výukou do objektu bývalé základní školy na adrese Lhotka 98, který za tímto účelem v minulém roce prošel rekonstrukcí.

Obsahem rekonstrukce bývalé základní školy na Lhotce bylo hned několik stavebních úprav pro změnu užívání stávající čtyřtřídní základní školy na provizorní mateřskou školu. Bylo zde osazeno nové venkovní ocelové schodiště pro zajištění alternativní únikové cesty z druhého nadzemního podlaží. Dále zde došlo k vybourání stávajících sociálních zařízení, byly provedeny nové zdravotechnické a elektroinstalační rozvody a byly osazeny nové zařizovací předměty dle potřeb mateřské školy. V objektu byly provedeny opravy vnitřních omítek, malby a výměny podlahových krytin.

Celá tato rekonstrukce, kterou zhotovitelská firma stihla během pouhých dvou měsíců v závěru minulého roku, přišla městský rozpočet na 2 400 000 Kč včetně DPH. Díky této rekonstrukci bude možné tyto prostory využívat také po odchodu dětí ze MŠ U Stadionu, protože již nyní jsou vedena jednání o pronájmu s potencionálním nájemce, kterým je soukromá ZŠ Na rovině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…