Česká Třebová: Povolební jednání vyvrcholila podpisem koaliční smlouvy

14.10.2022 18:35 | Tisková zpráva

K jednomu stolu spolu usedli zástupci volebních subjektů 3PK – Pro prosperující Českou Třebovou, Nestraníků s podporou Třebováků PRO Zdraví a Sport a ODS, aby podpisem koaliční smlouvy stvrdili výsledky dvoutýdenních povolebních jednání.

Česká Třebová: Povolební jednání vyvrcholila podpisem koaliční smlouvy
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Dohoda o spolupráci a politickém uspořádání orgánů města Česká Třebové ve volebním období 2022 – 2026 obsahuje kromě základních parametrů spolupráce také Programové prohlášení Rady města Česká Třebová.

„Výchozím materiálem pro přípravu programového prohlášení byl náš Plán 3PK pro prosperující Českou Třebovou, který prošel na základě konstruktivní debaty s partnery doplněním o jejich programové cíle a několik věcných připomínek. Velký důraz je v dokumentu věnován fungování městského úřadu, který by měl nejpozději do poloviny příštího roku projít personálním auditem, na jehož základě budou navrženy případné organizační změny,“ uvedl nominant vítězného seskupení na starostu Zdeněk Řehák.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Oporou na radnici mu bude v pozici první místostarostky Zuzana Nejedlá (Nestraníci) a druhá místostarostka Petra Válková (3PK). Nejsilnějšímu seskupení nového zastupitelstva pak dle dohody náleží tři místa v radě, ta obsadí Jan Kovář, Tereza Hýblová a Daniel Stach. Nestraníci s podporou Třebováků PRO Zdraví a Sport do funkce neuvolněných radních nominovali Radima Koláře a Lubomíra Vašinu. Deváté místo v radě pak obsadí nominant občanských demokratů Martin Formánek.

„Společně s partnery se nám v krátkém čase podařilo sestavit tým kvalitních lidí s pestrou škálou odborných dovedností, to mi dodává optimismus a zároveň důvod těšit se na budoucí spolupráci v zájmu našeho města,“ uvedla bezprostředně po podpisu dohody Zuzana Nejedlá.

Definitivně nominanty do funkcí ve vedení města potvrdí až ustanovující jednání zastupitelstva, které proběhne v pátek 21. října. Zde se uskuteční také volba členů kontrolního a finančního výboru.

Koaliční smlouvu 2022 - 2026 a Programové prohlášení rady města 2022 - 2026 najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …