České Budějovice: Britská expertka se podělila o své zkušenosti

15.12.2022 20:27 | Tisková zpráva

Cesta za prestižním titulem Evropské hlavní město kultury pro rok 2028 nabízí Českým Budějovicím možnost čerpat zahraniční inspiraci, příležitost hledat nové podněty v oblasti kvality každodenního života či možnost obyvatel podílet se na rozvoji města.

České Budějovice: Britská expertka se podělila o své zkušenosti
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Právě na tato témata se dlouhodobě zaměřuje britská expertka Tessy Britton z nadace Participatory City, která se přijela o své zkušenosti podělit. Na základě mnohaletého výzkumu a testování v praxi vyvinula model participace, jejímž cílem je překonávat bariéry a zapojovat do společenského dění co nejvíce lidí.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

„Důležité je vytvářet příležitosti, v rámci kterých se mohou sami obyvatelé podílet na rozvoji svého sousedství – přináší to nejen pocit spokojenosti, ale zvedá to i životní úroveň, zlepšuje kvalitu vztahů v sousedství, snižuje kriminalitu a přispívá k pocitu bezpečí,” zdůraznila během společné diskuze náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková.

V rámci prvního kola kandidatury tým spolku Budějovice 2028 zjišťoval, jaké dlouhodobé projekty v oblasti kultury by mohly největší měrou život ve městě rozvíjet. Jako velké téma se ukázal komunitní rozvoj.

„Bylo by dobré podpořit v rámci města různá lokální centra, aby fungovala na bázi přirozené spolupráce. Cílem je umožnit do roku 2028 obyvatelům podílet se na programu vlastní kandidatury, komunitním životě ve svých čtvrtích a veřejných záležitostech města,“ dodal náměstek primátorky Tomáš Bouzek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…