České Budějovice: Centrum současného umění a architektury už se projektuje

01.11.2021 9:15

Rada města schválila smlouvu na projekční práce s ateliéry AFF a Malý Chmel, které se svým společným návrhem vyhrály architektonickou soutěž na rekonstrukci stávajícího Domu umění na náměstí.

České Budějovice: Centrum současného umění a architektury už se projektuje
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Projekční práce, kterým bude předcházet dopracování soutěžního návrhu, mají trvat zhruba jeden a půl roku. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42752 lidí

„Po ukončení projekčních prací začneme hledat stavební firmu, která rekonstrukci provede – předpokládáme, že ve druhém pololetí 2023,“ uvedl náměstek Juraj Thoma (HOPB). Rekonstrukce by měla stát zhruba 70 milionů korun a město by na ni mohlo získat až 85% evropskou dotaci prostřednictvím Integrované teritoriální investice, ITI Českobudějovické aglomerace, kde Centrum představuje jeden ze strategických projektů.

Nové Centrum současného umění a architektury bude mít mnohem širší funkce než stávající Dům umění. Nejenže se modernizují a rozšíří prostory pro Galerii současného umění, ale vznikne zde vzdělávací centrum, a navíc se do přízemí budovy z radnice přesune i Turistické informační centrum.

Významnou změnu můžeme očekávat i v zadním traktu objektu, který se otevře veřejnosti, a v podkroví, kde díky prosklené střeše vznikne vyhlídka na náměstí. „Poslední patro se celé otevírá a vzniká tam velká multifunkční terasa. Ta bude otevřena i směrem do náměstí. Provoz Centra bude celoroční, měly by se tam konat nejrůznější aktivity, od vzdělávacích programů až po promítání,“ dodal Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

7:17 Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

Statutární město Děčín hledá podporu pro změnu legislativy, týkající se fungování výchovných ústavů …