České Budějovice: Dětem se v nové školce líbí

14.01.2012 12:35

Na adrese Staroměstská 16 má své sídlo nová mateřská škola s kapacitou osmdesát předškoláků.

České Budějovice: Dětem se v nové školce líbí
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Vybavení interiérů je velmi přívětivé, moderní, multifunkční, rozvíjí dětskou fantazii i tvořivost. Úpravou prošla i venkovní část přilehlého hřiště, což se líbí nejen dětem, ale s povděkem to kvitují učitelky i rodiče,“ shrnuje náměstek primátora Petr Podhola.

„Město v současné době zřizuje dvacet mateřských škol s celkovou kapacitou 2 952 dětí. Rádi bychom ji rozšířili  a překročili tím magickou hranci tří tisíc předškoláčků. Je pravděpodobné, že se nám to podaří už letos výstavbou modulové přístavby mateřské školy v ulici Karla Štěcha v sídlišti Máj, kam by mohlo od prvního září chodit padesát dětí,“ konstatuje náměstek s tím, že město všemožně podporuje i další aktivity v této oblasti.

„Úplnou novinkou je dotační program na podporu a rozvoj služeb péče o děti do šesti let věku pro rok 2012, kde je alokováno půl milionu korun. Jasně tím říkáme, že v souvislosti se vzrůstající poptávkou po místech ve školkách podporujeme z městského rozpočtu i vznik a rozvoj předškolních zařízení a individuálních služeb péče o děti do šesti let věku,“ dodává náměstek Petr Podhola.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…