České Budějovice: Do ulic vyjede pět nových autobusů

11.06.2012 20:30

Nejen maminkám s kočárky, vozíčkářům a hůře pohyblivým lidem se po Českých Budějovicích bude již brzy cestovat o něco lépe.

České Budějovice: Do ulic vyjede pět nových autobusů
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Pět nových autobusů, které ještě v letošním roce začnou jezdit v ulicích města, jistě potěší všechny cestující městské dopravy. Jedná se totiž o osvědčené moderní nízkopodlažní vozy o délce dvanáct metrů, které umožňují snadné nastupování a vystupování a splňují všechny současné požadavky na cestování veřejnou dopravou.

„Za důležitý považuji rovněž fakt, že zásluhou dobře nastavených podmínek výběrového řízení jsme ušetřili na jednom vozu přibližně milion korun proti obvyklé ceně. Dohromady tedy úspora činí pět milionů korun,“ zdůraznil předseda představenstva Dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Nové autobusy však nebudou jediným přírůstkem ve vozovém parku českobudějovického Dopravního podniku. V létě začne v jihočeské metropoli jezdit také pět nových nízkopodlažních kloubových trolejbusů, což je druhá část dodávky z celkem 14 trolejbusů, které byly pořízeny díky spolufinancování z fondů Evropské unie v rámci ROP Jihozápad.

„Je to v souladu s naší koncepcí trvalého zlepšování městské dopravy. Obnova vozového parku nám navíc umožní zajistit více spojů nízkopodlažními vozy. Předpokládáme, že o víkendech a svátcích by po městě mohly jezdit pouze nízkopodlažní trolejbusy," vysvětlil ředitel Dopravního podniku Jaroslav Ďuriš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…