České Budějovice: Fandíme pěstounství

07.08.2019 17:31

Také v letošním roce se Krajský úřad Jihočeského kraje, oddělení sociálně-právní ochrany dětí ve spolupráci s neziskovými organizacemi účastní multižánrového festivalu v českobudějovických ulicích „Město lidem, lidé městu“. Stánek s tématem pěstounství najdete v České ulici.

České Budějovice: Fandíme pěstounství
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Pěstounská péče může mnoha dětem, o které se jejich biologická rodina nemůže, nechce nebo nedokáže postarat, nabídnout spokojený život v rodině.

V Jihočeském kraji je dlouhodobě nedostatek pěstounů především pak pro děti ve věku nad šest let, pro sourozence, děti se zdravotními problémy, děti jiných etnik. Vyrůstat v rodině a zažívat běžné starosti a radosti rodinného života může být vzájemně obohacující jak pro děti, tak pro dospělé.

Po celou dobu festivalu, tedy v pátek od 13:00 do 20:00 a v sobotu od 9:00 do 20:00 se mohou dospělí více dozvědět o pěstounské péči; pro děti jsou připravené hry, malování a zábavná stezka do domečku pěstounství.

Proč je dětem lépe v rodině než v ústavu? Co je to citová vazba a jak se buduje? Mohu se já stát pěstounem a co vše je k tomu potřeba? Tyto a další otázky zodpoví zájemcům o pěstounství pracovníci krajského úřadu a neziskových organizací, které pěstounské rodiny doprovází: Temperi, o.p.s.,  Jihočeská rozvojová, o.p.s. Prevent99, z.s., Dobrá rodina o.p.s.

Informace o pěstounské péči, rozhovory s pěstouny a fotografie z akcí podporujících pěstounství v Jihočeském kraji najdete také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…