České Budějovice: Hasiči převzali nové zázemí

16.12.2021 21:21 | Tisková zpráva

Původní sídlo dobrovolných hasičů v Novém Vrátě prošlo kompletní rekonstrukcí. Budova je v majetku města a hasiči jsou tady v nájmu. Práce začaly v červnu a kompletně dokončené budou do konce letošního roku. V budoucnu budou nové prostory sloužit i klubové činnosti.

České Budějovice: Hasiči převzali nové zázemí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„Objekt pochází z 30. let minulého století a v průběhu rekonstrukce se zjistily nedostatky, které vedly k tomu, že se práce mírně protáhly a prodražily. Bylo třeba vystavět prakticky znovu jednu z budov, které chyběly základy. Budovaly se nové přípojky na vodu a kanalizaci, opravena byla střecha, postaven nový komín, provedeny nové rozvody elektřiny, topení, dveře a okna. Samozřejmě se dělaly nové omítky, podlahy,  fasáda, věž na sušení hadic i výměna dlažby na dvorku, zkrátka komplet,“ uvedl k rozsahu prací za 4,5 milionů bez DPH náměstek primátora Tomáš Bouzek.

„Jsem rád, že hasiči získali po letech nové důstojné zázemí nejen pro svou techniku a cvičení, ale mohou zde rozvíjet i aktivity s dětmi a pomáhat i další místní komunitní činnosti. Práce dobrovolných hasičů ve Vrátě je nenahraditelná a patří jim za to můj velký obdiv i dík,“ zhodnotil Tomáš Bouzek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…