České Budějovice: Hlášení závad mobilem

25.03.2012 13:41

V loňském roce zprovoznilo město České Budějovice na svých webových stránkách jako další krok ve zkvalitňování služeb občanům aplikaci Hlášení závad.

České Budějovice: Hlášení závad mobilem
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Ta si u občanů rychle získala oblibu a od zahájení provozu v květnu 2011 bylo evidováno již téměř 1500 hlášení.

Nyní město přichází s další novinkou. Jedná se o aplikaci Dej Tip, která je určená pro chytré mobilní telefony a jejímž prostřednictvím mohou občané městu snadno a rychle nahlásit nepořádek či závadu na veřejných prostranstvích, v ulicích či parcích.

„Naše město je první v České republice, které tuto novou službu svým obyvatelům i návštěvníkům města nabízí,“ říká primátor Juraj Thoma.

Aplikace Dej Tip, která bude do ostrého provozu spuštěna 2. dubna, výrazně usnadní hlášení různých závad ve městě a především předá městu mimo jiné i fotografii závady a její geografickou lokalizaci, což významně usnadní a urychlí její vyřešení. Program, který je určen pro chytré telefony typu iPhone či s operačním systémem Android, nabídla městu firma GEFOS jako dodavatel geografického informačního systému společně s partnerem a subdodavatelem společností Intergraph CS, a to jako prvnímu a jedinému městu v České republice v rámci pilotního projektu zdarma na dobu neurčitou.

Další informace o projektu je možné získat na webu www.dejtip.eu, aplikaci si můžete stáhnout na App Store, Google play nebo prostřednictvím QR kódů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.