České Budějovice: Město jedná o možné výstavbě atletické haly

05.04.2018 6:33

V úterý 3.dubna 2018 jednal primátor Jiří Svoboda a vedení města se zástupci Českého atletického svazu ČR.

České Budějovice: Město jedná o možné výstavbě atletické haly
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Svaz se totiž na město obrátil s žádostí o vybudování zcela nové kryté atletické haly, která by splňovala požadavky nejen českobudějovických atletů na zajištění tréninkových kapacit i závodů včetně mezinárodních, ale stala by se spádovou i pro část Vysočiny, Západočeského a Středočeského kraje. Nejbližší takové sportovní zařízení je v Praze, Jablonci, Ostravě, staví se v Brně a v Pardubicích.

Bylo dohodnuto, že město prověří možnost umístění stavby na svém katastru, o obsahu jednání bude informovat vedení kraje a Jihočeskou univerzitu. Navazujícího setkání by se pak účastnili zástupci kraje i univerzity a hovořilo by se o dalším možném postupu, dislokaci, financování a dalších otázkách.

„Vedení města se k žádosti svazu postavilo vstřícně a racionálně. Jsme připraveni vytipovat prostor pro budoucí stavbu a po dohodě dalších zúčastněných se finančně podílet na realizaci tohoto koncepčního řešení podpory atletiky v našem městě, Jihočeském kraji a přilehlých spádových oblastech. Pozvali jsme také zástupce atletů ke konzultaci nad projektem nového běžeckého koridoru, který město bude letos stavět u Základní školy Oskara Nedbala,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.