České Budějovice: Město opět jednalo o podpoře sportovců

12.04.2018 11:30

Na dalším jednání se ve středu 11. dubna 2018 sešli zástupci sportovních klubů, kteří mají své zázemí ve Sportovní hale s vedením města.

České Budějovice: Město opět jednalo o podpoře sportovců
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Zrekapitulovali jsme současný stav včetně obsazenosti Sportovní haly a dále jsme mluvili o dislokaci klubů. Intenzivně se snažíme najít provizorní řešení, aby bylo pro sportovce přijatelné. Jedná se o období na jednu sezonu, kdy se bude stavět nová dvojhala na Dlouhé louce. Konkrétní kroky jsou takové, že moderní gymnastky budou, po dohodě s volejbalisty, využívat novou tělocvičnu při Základní škole Oskara Nedbala a atleti najdou zázemí v hale SK Mladé,“ uvedl primátor Jiří Svoboda s tím, že se město bude podílet na finančních nákladech s tím spojených.

„Půjde o peníze nejen na investice, ale také na provozní náklady. Musíme se vypořádat s požadavky klubů a věcně jednat s majiteli a provozovateli dalších zařízení o možnostech využití jejich prostor,“ říká náměstek primátora Petr Podhola. Město stále jedná také s Českým atletickým svazem ČR o možnosti výstavby atletické haly. Zcela nový atletický koridor bude vybudován u tělocvičny ZŠ O. Nedbala.

„Hledáme náhradní sportoviště s cílem minimalizovat dopad nové stavby na sportovce, zejména mládež. Není ale reálné zajistit 100% požadavků od sportovců. Dvojhala na Dlouhé louce, jejíž výstavba bude trvat 13 měsíců, si zcela logicky vyžádá nějaká omezení. Znovu opakuji, že město počítá s finančními výdaji na únosné provizorní řešení po dobu jedné sezony. I nadále budeme shromažďovat oprávněné požadavky sportovců, kteří se budou obracet buď na vedení města, nebo na ředitele Sportovních zařízení, “ dodal primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …