České Budějovice: Nadace města podporuje vzdělávání, studentům předala stipendia

11.11.2022 9:15 | Tisková zpráva

Pět studentů a studentek středních a vysokých škol převzalo v úterý 8. listopadu 2022 v prostorách českobudějovické obřadní síně stipendia z rukou předsedy Správní rady Nadace města České Budějovice pro podporu vzdělávání a vědy Viktora Vojtka.

České Budějovice: Nadace města podporuje vzdělávání, studentům předala stipendia
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„Nadace existuje už od roku 1998 a za čtyřiadvacet let její existence byly finančně podpořeny stovky středoškoláků i vysokoškoláků. Stipendia mohou dostat ti, kteří v našem městě trvale bydlí nebo tady studují. Příspěvky nedostává pouze nadaná mládež za výborné výsledky, ale míří i ke studentům ze sociálně slabších rodin. Letošní pomoc se týkala i nákupu školních potřeb a pomůcek pro 91 ukrajinských školáků v základních školách,“ řekla primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Finanční podporu získala například dívka přijatá na univerzitu v Cambridge či další, která úspěšně ukončila lyceum v Avignonu a pokračuje na vysoké škole v Paříži. V minulosti byla podpořena také mladá architektka spolupracující v Londýně s Evou Jiřičnou a studentka, která ukončila studium na Sorbonne Nouvelle v Paříži.

„Školství má v našem městě odjakživa prioritu, proto považuji za důležité podporovat mladou generaci ve vzdělávání. Osobně si velice vážím mimořádných studentských osobností, které naše město reprezentují nejen v Česku, ale i zahraničí,“ dodala primátorka.

Správní rada Nadace schválila na akademický rok 2022/2023 finanční prostředky v celkové výši 402 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…