České Budějovice: Naše město je nano

18.03.2020 15:34

Vedení města vlastními silami zajišťuje výrobu a distribuci roušek ve spolupráci s jejich výrobci.

České Budějovice: Naše město je nano
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Naše město je nano! Vezeme první dva tisíce nanoroušek pro Budějce. Dnes budou předány záchranné a sociální službě. Za úžasné nasazení děkujeme firmám Klimatex, NanoSPACE a Pardam nanotechnology (za dar materiálu),“ říká náměstek primátora Viktor Vojtko. Další potřebné roušky předal také náměstek primátora Viktor Lavička.

„Část z první várky roušek směřovala do dopravního podniku města,“ potvrdil náměstek. „Zásluhu na tom má společnost FN spol. s r.o., které tímto děkuji,“ dodal Lavička.

O přísun roušek se stará i Jihočeské divadlo. Informovali o tom společně ředitel Lukáš Průdek a náměstek primátora Juraj Thoma. „Jde o roušky z bavlněného materiálu, které jsou vhodné na nošení v městské hromadné dopravě, při nákupech i na ulici. Divadlo jich vyrobí stovky a dále se budou distribuovat prostřednictvím krizového štábu města,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…