České Budějovice: Nejlepší česká nemocnice získala odměnou lůžko pro obézní pacienty

31.03.2016 6:31

Nemocnice České Budějovice, a. s., která byla v roce 2015 vyhodnocena jako nejlepší nemocnice v České republice, získala dnes odměnou lůžko pro obézní pacienty. Lůžko od firmy Linet v hodnotě vyšší než 100 tisíc korun bude využito na jednotce intenzívní péče Chirurgického oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s.

České Budějovice: Nejlepší česká nemocnice získala odměnou lůžko pro obézní pacienty
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

V českobudějovické nemocnici jsou speciální lůžka pro obézní pacienty, tzv. Bariatrická lůžka už na oddělení ARO (1ks), na dětském oddělení (2 ks) a na infekčním oddělení (4 ks). „Na chirurgii se jedná o první takové lůžko,“ uvedl ekonomický ředitel českobudějovické nemocnice Ing. Martin Bláha, MBA.

Bariatrická verze lůžka Image 3 od firmy Linet je speciálně navržena pro těžší pacienty, kteří ocení pohodlnou, bezpečnou a praktickou stránku lůžka s vysokými standardy. K hlavní prioritě tohoto lůžka patří širší ložná plocha a vysoké bezpečné pracovní zatížení až 320 kg. Díky své univerzálnosti ji lze využít pro široké spektrum nemocničních oddělení. Vlastnosti lůžka snižují nebezpečí proleženin v pánevní a zádové oblasti rozšířením stehenního a zádového dílu až o 16 centimetrů. Lůžko dále snižuje negativní dopady (smyk, tření) na polohování pacienta a zvyšuje pacientův komfort.

Bodovaly i další jihočeské nemocnice

Nemocnice zvítězila v celostátní soutěži Nemocnice ČR 2015, kterou vloni uspořádala už podesáté nezisková organizace HealthCare Institut. Českobudějovická nemocnice se umístila na prvním místě v kategorii „Absolutní vítěz“ a zároveň v kategorii „Finanční zdraví“. V kategorii „Absolutní vítěz“ se hned na druhém místě umístila Nemocnice Prachatice, a. s. Bodovaly ale i další jihočeské nemocnice. Projekt je postaven na celostátním sledování spokojenosti a bezpečnosti pacientů nemocnic a také na sledování spokojenosti a bezpečnosti zaměstnanců nemocnic. Hodnotí se přitom finanční zdraví, spokojenost hospitalizovaných pacientů, spokojenost ambulantních pacientů a spokojenost zaměstnanců. Průzkum se vloni prováděl ve 156 nemocnicích s akutními lůžky.

Jihočeské nemocnice, vlastněné Jihočeským krajem jako jediným akcionářem, bodují v celostátní soutěži s názvem Nemocnice ČR pravidelně. Například v roce 2014 se v kategorii finančního zdraví na prvním místě umístila Nemocnice České Budějovice, a. s., v téže kategorii na druhém místě Nemocnice Český Krumlov, a. s., a do první desítky se dostala ještě Nemocnice Prachatice, a. s., která skončila na šestém místě. V roce 2014 bodovala i Nemocnice Písek, a. s., a to v kategorii „Absolutní vítěz“, kde skončila na 2. místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …