České Budějovice: Nezvaným hlodavcům odzvání

03.04.2016 14:42

Hlodavci na veřejných prostranstvích budou hubeni Rodenatorem.

České Budějovice: Nezvaným hlodavcům odzvání
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

V období od 4.dubna do 30.června 2016 bude odborná deratizační firma DERADEZ s. r.o. provádět jarní etapu deratizace na veřejných prostranstvích a pozemcích ve vlastnictví města. „Na podzim roku 2015 byla vyzkoušena nová metoda jako doplnění podzimní ohniskové deratizace. Jednalo se o hubení hlodavců Rodenatorem v lokalitě Pražského předměstí. Tato metoda se osvědčila i přesto, že je doprovázena zvukovými efekty, a letos bude použita také v jiných částech města. Celkové předpokládané množství kladených návnad v jedné etapě deratizace je asi 290 kg,“ říká náměstek primátora Petr Podhola.

Práce budou zahájeny v centru města, následně bude deratizace provedena v lokalitách Rožnov, Suché Vrbné, Krumlovské předměstí, sídliště Vltava, Máj, Šumava, Čtyři Dvory a Pražské sídliště. V dalších lokalitách města podle poznatků z předešlé etapy deratizace. Zvýšená pozornost bude věnována kanalizačním přípojkám a křovinným porostům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …