České Budějovice: Odpadové taxi opět vyrazí do ulic

12.12.2018 9:15

Tak jako v minulém roce posílí společnost FCC ve spolupráci s magistrátem svoz odpadu. Ulice bude mimo pravidelné svozové trasy brázdit tzv. odpadové taxi, které operativně odveze nahromaděný odpad.

České Budějovice: Odpadové taxi opět vyrazí do ulic
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Vycházíme ze zkušenosti z minulých let. Kolem vánočních svátků vždy narůstá množství odpadů, někde dokonce vznikaly i černé skládky,“ říká Roman Braný, ředitel firmy FCC České Budějovice.

„Občané odkládali nepotřebné věci u kontejnerů na separovaný odpad i okolo kontejneřišť s komunálním odpadem. Proto jsme nasadili tzv. odpadové taxi, které jezdilo 7 dní v týdnu 8 hodin denně a sváželo nahromaděný odpad podle pokynů dispečinku, městské policie a magistrátu. Na úklid černých skládek vynakládá město České Budějovice ročně částku 2 miliony korun. Většinou se jedná o objemný odpad, který patří na sběrný dvůr a kam ho také občané mohou sedm dní v týdnu bezplatně odložit,“ uvádí Ivo Moravec, náměstek primátora statutárního města České Budějovice.

Tato služba odvezla z ulic města mezi 11. prosincem 2017 a polovinou ledna 2018 neuvěřitelných 167 tun odpadu. Tedy téměř dva kilogramy odpadu na osobu včetně kojenců.

I v letošním roce se odpadové taxi vydá do ulic od 10. 12. 2018

Občané se s podněty na svoz nahromaděného odpadu mohou obracet na oddělení služeb zákazníkům společnosti FCC České Budějovice (tel. kontakt: +420 387 004 601),  které je předá dispečerům firmy FCC České Budějovice, případně na Odbor správy veřejných statků magistrátu  (Ing. Fořtová, tel. kontakt +420 386 802 519).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…