České Budějovice: Písek na na zimní posyp bude opět k dispozici zdarma

02.11.2021 9:37 | Tisková zpráva

Také v letošním roce poskytne město občanům zdarma posypový materiál pro zimní údržbu městských chodníků přilehlých k nemovitostem.

České Budějovice: Písek na na zimní posyp bude opět k dispozici zdarma
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Už několik let tak vycházíme vstříc lidem, kteří se starají o chodníky v blízkosti jejich domova. Na jednu nemovitost je k dispozici 40 kg čistého písku. Pokud se jedná o bytový dům s více vchody, dostane 40 kg každý vchod,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Požadavky na posyp je třeba sdělit odboru správy veřejných statků (telefonní číslo 386 802 519 nebo na email: fortovas@c-budejovice.cz(link sends e-mail)). Samotný závoz posypu zajišťuje společnost FCC České Budějovice s.r.o. a předání je prováděno proti podpisu. Pro bytové domy většinou objednávají posyp hromadně přímo správci budov, např. Správa domů, KT služby apod.

„Během loňské zimy bylo zavezeno 222 pytlů, což je 8.880 kilogramů písku. Letos, i když tomu počasí zatím nenasvědčuje, už evidujeme první žádosti,“ dodal náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…