České Budějovice: Ve školách úřadují řemeslníci

08.08.2019 16:37

V ZŠ a MŠ Kubatova se zatepluje objekt mateřské školy a družiny, vyměňují se ocelové konstrukce přístřešků u vstupů a pergoly za nové z pozinkovaných profilů a postupně dojde také k doplnění zpevněných ploch a okapových chodníčků.

České Budějovice: Ve školách úřadují řemeslníci
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Do stávajících dispozic ani žádných vnitřních konstrukcí není zasahováno. Objekty budou nově doplněny o nucené větrání s rekuperací. „V současné době je dokončeno zateplení střechy školky, rozvody a pokračují práce na montáži obvodového pláště. Budova školní družiny má za sebou klempířské práce a úpravy povrchů. Aktuálně tam probíhá aplikace stěrkové omítky obvodového pláště,“ říká náměstek primátora Petr Holický s tím, že práce jsou v plném proudu i na zahradě, která bude mít nový plot, hrací prvky i sadové úpravy. Celková investice do školních budov a zahrady je 7,7 milionů korun.

Ve velkém se pracuje také na Základní škole E. Destinnové. „Tam se v rámci stavebních úprav provádí zateplení obvodového pláště a střechy, výměna stávajících dřevěných oken za plastová a venkovních dveří za hliníkové. U konce jsou aktuálně demontáže obkladů stěn, podlahových krytin, vnitřních dveří, zařizovacích předmětů, rozvodů a potrubí. Součástí vnitřní rekonstrukce bude i vybudování nové výtahové plošiny pro osoby s omezenou schopností pohybu a dispoziční úpravy sociálního zařízení s vybudováním hygienické kabinky pro ZTP. Proinvestováno tam bude na škole 16,2 milionu korun a k tomu ještě 6,3 miliony na sportovní a přírodní zahradě. Zahrada má sloužit především pro výuku a trávení přestávkového času pro žáky 1. stupně, ale i po školním vyučování v rámci družiny. Stěžejním prvkem je vybudování sluneční terasy podél křídla pavilonu 1. stupně školní budovy doplněné záhonem, umístění nerezového demontovatelného pítka pro děti, odpadkových košů a laviček. Na novém trávníku budou drobné hrací prvky, krmítka pro ptactvo i zákoutí se dřevem a kamením. Sportovní zahrada bude vybavena posilovacími stroji, prolézačkami, skluzavkou i trampolínou,“ dodává náměstek Petr Holický.

Termín dokončení prací je listopad 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …