Český Krumlov: Nové molo a trampolína u Hornobránského rybníka děti baví

14.07.2019 8:38

Také v letošní sezóně pokračuje město Český Krumlov s revitalizací areálu Hornobránského rybníka, který je v létě vyhledávaným místem odpočinku mnoha Krumlováků.

Český Krumlov: Nové molo a trampolína u Hornobránského rybníka děti baví
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Na začátku července městská společnost PRO-SPORT ČK nechala ukotvit uprostřed rybníka plovoucí molo s žebříky. Plocha 5 x 5 metrů slouží plavcům slouží jako ostrůvek pro skákání nebo relaxaci.

Vodní molo se skládá z bloků, jejichž nosnost je 325 kg na jeden metr čtvereční, celková nosnost mola je tak osm tun. Materiál, z něhož jsou základní díly vyrobeny, je antikorozní, antioxidační, šetrný k životními prostředí, vodním rostlinám i živočichům. Je zcela recyklovatelný. Délka životnosti plovoucího mola je 15 až 20 let. Na zimní sezónu se z rybníka odstraní a uskladní. Molo město pořídilo za 164 tisíc korun.

Trampolína u Hornobránského rybníka
(zdroj oKS)

Druhou novinkou, která těší zejména nejmenší návštěvníky, je vzduchová trampolína. Atraktivní herní prvek je ale magnetem pro všechny věkové skupiny a ze skákání jsou nadšení děti i dospělí.

Trampolína je konstruovaná s maximálním ohledem na bezpečnost a splňuje nejpřísnější evropské bezpečnostní normy. Polštáře jsou nízko nad zemí a nemají žádné ostré rohy, nebo boční hrany, ze kterých by hrozil pád. Z důvodu bezpečnosti se na trampolínu nesmí v botách. U pláže byla instalována trampolína o rozloze 9,5 x 6 metrů za 168 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…