Český Krumlov: V Městském parku roste lípa dobré vůle

03.07.2018 6:33

Poblíž kaple sv. Martina v Městském parku vyrůstá strom Olgy Havlové, který sem zasadili zástupci města společně s Výborem dobré vůle.

Český Krumlov: V Městském parku roste lípa dobré vůle
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

„Dlouho jsme uvažovali, jakým způsobem bychom si měli připomenout výročí nedožitých 85. narozenin Olgy Havlové. Nakonec nám byla k tomu inspirací sama Olga Havlová, která v roce 1993 vysadila první strom dobré vůle v Olomouci Topolanech. Ten vyrostl v obrovskou košatou dřevinu s hluboko zapuštěnými kořeny. Proto jsme se rozhodli, že stejným způsobem, vysazením dalších stromů, uctíme její památku," uvedla při slavnostním zasazení stromu v Českém Krumlově Libuše Bautzová, manažerka Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.

„Olga Havlová nebyla jenom manželkou prezidenta Václava Havla, byla především statečnou ženou s dobrým srdcem, která se podílela na tom, že jsme v naší zemi obnovili svobodu a demokracii, za což jí patří naše uznání, náš dík a já jen doufám, že takových lidí bude v naší společnosti přibývat. Děkuji za město Český Krumlov Výboru dobré vůle, že jsme se mohli díky tomuto symbolickému aktu přihlásit k odkazu Olgy Havlové a hodnotám, které vyznávala a které žila," uvedl místostarosta Josef Hermann.

Český Krumlov se stal 24. městem z 85, kde budou stromy během celého roku vysazovány. Bude označen pamětní deskou na počest Olgy Havlové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…