Český Krumlov: V Městském parku roste lípa dobré vůle

03.07.2018 6:33

Poblíž kaple sv. Martina v Městském parku vyrůstá strom Olgy Havlové, který sem zasadili zástupci města společně s Výborem dobré vůle.

Český Krumlov: V Městském parku roste lípa dobré vůle
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

„Dlouho jsme uvažovali, jakým způsobem bychom si měli připomenout výročí nedožitých 85. narozenin Olgy Havlové. Nakonec nám byla k tomu inspirací sama Olga Havlová, která v roce 1993 vysadila první strom dobré vůle v Olomouci Topolanech. Ten vyrostl v obrovskou košatou dřevinu s hluboko zapuštěnými kořeny. Proto jsme se rozhodli, že stejným způsobem, vysazením dalších stromů, uctíme její památku," uvedla při slavnostním zasazení stromu v Českém Krumlově Libuše Bautzová, manažerka Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.

„Olga Havlová nebyla jenom manželkou prezidenta Václava Havla, byla především statečnou ženou s dobrým srdcem, která se podílela na tom, že jsme v naší zemi obnovili svobodu a demokracii, za což jí patří naše uznání, náš dík a já jen doufám, že takových lidí bude v naší společnosti přibývat. Děkuji za město Český Krumlov Výboru dobré vůle, že jsme se mohli díky tomuto symbolickému aktu přihlásit k odkazu Olgy Havlové a hodnotám, které vyznávala a které žila," uvedl místostarosta Josef Hermann.

Český Krumlov se stal 24. městem z 85, kde budou stromy během celého roku vysazovány. Bude označen pamětní deskou na počest Olgy Havlové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…