Český Krumlov má nové zastupitelstvo, starostou se stal Alexandr Nogrády

23.10.2022 7:37 | Tisková zpráva

Po zářijových komunálních volbách má město nové vedení. Na ustavujícím zasedání zastupitelstva, které se konalo 20. října 2022, složili zastupitelé slib a následně zvolili vedení radnice.

Český Krumlov má nové zastupitelstvo, starostou se stal Alexandr Nogrády
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Do funkce starosty byl zvolen Alexandr Nogrády (ANO 2011): „Upřímně děkuji za důvěru, k této funkci přistupuji s pokorou a úctou. Úctou k našemu krásnému městu, úctou k lidem, kteří zde žijí, úctou k podnikatelům a firmám, které zde působí. Přistupuji s úctou k úřadu, k úředníkům, kteří zde pracují a ke kolegům zastupitelům. Jsem si zcela jist, že všichni chceme společnou věc – aby Český Krumlov prosperoval. Budeme proto tvořit tým, který tu bude čtyři roky ku prospěchu všem,“ říká nový starosta.

Oproti předchozímu volebnímu období rozhodli zastupitelé o snížení počtu místostarostů na dva. Prvním místostarostou se stal Dalibor Uhlíř (Český Krumlov rozumem a srdcem – NEZÁVISLÍ), druhým místostarostou byl zvolen Zbyněk Toman (ODS), který funkci bude vykonávat jako neuvolněný, tzn. v souběhu se svým zaměstnáním.

Radu města, jejíž počet zůstává na sedmi členech, doplní Jan Berka (Krumlováci), Jan Novák (ANO 2011), Filip Vojta (ANO 2011) a Zdeněk Zajíček (Český Krumlov rozumem a srdcem – NEZÁVISLÍ). Zastupitelé rovněž zřídili finanční a kontrolní výbor, nicméně určení jejich členů odložili na příští jednání. Na konci zasedání také zastupitelé schválili, že všichni členové zastupitelstva budou mít pravomoc oddávat snoubence.

Členové zastupitelstva volebního období 2022–2026

Zastupitelstvo města Český Krumlov má 23 členů. Dvanáctičlennou koalici tvoří zastupitelé z politických stran a hnutí: ANO 2011, Český Krumlov rozumem a srdcem – NEZÁVISLÍ, Krumlováci – koalice pro změnu s podporou hnutí Volba pro kraj, Občanská demokratická strana, Žijeme Krumlovem s podporou Svobodných. Jedenáct opozičních členů je z politických stran a hnutí: JIHOČEŠI 2012, KDU-ČSL, KSČM – LEVICE, NEZÁVISLÍ A ZELENÍ, Občané patrioti, Společně pro Krumlov – Nezávislí a TOP 09.

ANO 2011
Alexandr Nogrády, Milan Hodboď, Ing. Jan Novák, Bc. Filip Vojta, Jaroslav Brož

Český Krumlov rozumem a srdcem – NEZÁVISLÍ
Ing. Dalibor Uhlíř, Jan Sommer, Ing. Zdeněk Zajíček

Krumlováci – koalice pro změnu s podporou hnutí Volba pro kraj
Jan Berka

Občanská demokratická strana
Zbyněk Toman, Ing. Bc. Jiří Čtvrtník

Žijeme Krumlovem s podporou Svobodných
Vojtěch Němec, DrPH, MBA, BBA

JIHOČEŠI 2012
Mgr. Martin Hák, MUDr. Jiří Klosse

KDU-ČSL
Ing. Jiří Olšan, Ing. Josef Hermann, Mgr. Roman Kneifl

KSČM – LEVICE
Petr Šandera

NEZÁVISLÍ A ZELENÍ
Mgr. Martin Střelec

Občané patrioti
Jan Ungerman, Ing. arch. Robin Schinko, Bc. Jaromír Maurer

Společně pro Krumlov – Nezávislí a TOP 09
Tomáš Novák

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …