Český Těšín: MHD získalo čtyři nové autobusy

28.12.2018 12:47

V ulicích Českého Těšína se s novým rokem objeví čtyři špičkové autobusy. Jejich nasazení bylo jednou z hlavních podmínek desetiletého tendru na zajištění městské hromadné dopravy na území města.

Český Těšín: MHD získalo čtyři nové autobusy
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

 

„Občané našeho města dostanou to nejlepší, co autobusový trh v současnosti nabízí. V Českém Těšín se proto objeví čtyři zcela nové, moderní autobusy Scania Citywide. Plní nejpřísnější emisní normy a jsou velice šetrné k životnímu prostředí. Každé přepraví 85 cestujících, v interiéru má 22 pevných sedadel a tři sklopná v prostoru pro kočárek. Vozidlo je plně nízkopodlažní a vybaveno nájezdovou rampou pro cestující na invalidním vozíku,“ uvedl vedoucí oddělení dopravy města Český Těšín Tomáš Hloušek.

Pohodlná sedadla se žlutým potahem mají speciální antibakteriální úpravu, navíc jsou voděodolná. To vše přináší maximální čistotu a pohodlí. Podlaha je opatřena speciální protiskluzovou úpravou. V interiéru zaujmou nerezová madla, která jsou hygieničtější a bezúdržbová.

Ve vozidle je na třech místech USB port pro dobíjení mobilních zařízení. Z každého sedadla v autobuse je v dosahu signalizační zařízení pro zastavení vozidla na příští zastávce. V letních měsících bude cestovaní příjemnější nejen díky celoprostorové klimatizaci, ale také tónování bočních oken. Interiér se díky tomu tolik nepřehřívá a klimatizace je účinnější. Exteriér autobusu je na první pohled nadčasový a dotváří podobu moderního dopravního prostředku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…