Český Těšín: Nákladní auta odvezla 130 tun sněhu

16.01.2019 18:23

Poprvé od sněhové kalamity v roce 2006 odváží v Českém Těšíně nákladními auty sníh z města na zpevněné plochy mimo obydlené části. Sníh se nesmí shrnovat do vodních toků.

Český Těšín: Nákladní auta odvezla 130 tun sněhu
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Z ulic Českého Těšína odstranili minulý týden více než 130 tun sněhu. Jedná se zejména o ulice Frýdecká, Karvinská, Ostravská nebo Slovenská. Radnice navíc svolala operativní jednání s pracovníky úklidových firem, kde se projednávala aktuální situace a také postřehy z jednotlivých lokalit.

Město Český Těšín má zpracovaný plán zimní údržby a nasmlouvané dvě firmy, které mají v terénu všechny pracovníky. O sjízdnost cest se stará nepřetržitě obsluha pěti traktorů a dvou velkých posypových aut. Ruční čistění zajišťuje celkem 15 lidí s hrablemi a 3 obslužná vozidla. Chodníky uklízejí také dva stroje s obsluhou. Trvalé husté sněžení však neumožňuje okamžitý úklid desítek kilometrů chodníků a ještě větší množství silnic.

„Dlouhodobě se potýkáme se špatně zaparkovanými auty, která často velmi ztěžují možnost ulici prohrnout a zprůjezdnit. Apelujeme proto na občany, aby při parkování mysleli na nutnost průjezdu (nejen) vozů údržby,“ uvedla mluvčí společnosti FCC Kristina Jakubcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…