Český Těšín: Vizuální projekce revitalizace ulice Nádražní

12.06.2021 7:35

Zpracováním vizuální projekce sadovnických úprav „Revitalizace ulice Nádražní“ chceme veřejnosti přiblížit nově navrhovaný vzhled této ulice v návaznosti na její současnou rekonstrukci.

Český Těšín: Vizuální projekce revitalizace ulice Nádražní
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Při návrhu projektu v roce 2016 byly stávající stromy, vzhledem ke svému stáří, zdravotnímu stavu a nutnosti provádění výkopových prací navrženy k vykácení. Záměrem nového návrhu ozelenění bylo rozšířit stávající zelené plochy, umístit i přes přítomnost podzemních sítí větší počet stromů a doplnit výsadbu o keřové patro. Bylo potřeba přizpůsobit se nejen požadavkům orgánu památkové péče, ale stejně tak bylo zapotřebí respektovat přítomnost a ochranná pásma technické infrastruktury.

Právě rozsáhlá stavební činnost a nutnost provádění výkopových prací, různorodost a nekoncepčnost výsadeb byly důvodem k navržení zcela nové zeleně. Na základě těchto argumentů bylo přistoupeno k návrhu kácení nejen stávajících dvou magnólií, které byly spolu s okolní zelení vysázeny v roce 2002. Bylo reálné zachovat dva historicky významné stromy – jilmy, rostoucí před hotelem Central.

Návrh nového ozelenění vytváří sourodý koncept nové městské zeleně a dbá na historický ráz tehdejšího prostoru. Nová zeleň – liniová výsadba stromů, doplněná živými ploty, půdopokryvnými rostlinami a růžemi bude reprezentativní, zmírní rušivý element komunikace a bude vzdušná, aby nenarušoval významné architektonické prvky.

Vzhledem k velkému rozsahu kácených stromů v intravilánu města byly k výsadbě navrženy rychlerostoucí dřeviny. K výsadbě bude použito 73 ks již větších sazenic stromů, 13 ks solitérních keřů a 4912 rostlin a růží.

Vizualizace zpracované formou fotografií nejdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…