Cheb: Dostane dominikánský klášter novou podobu?

09.03.2015 19:46

O tom rozhodne komise, která dnes a zítra hodnotí v KC Svoboda v Chebu doručené návrhy. Úkol je to nelehký.

Cheb: Dostane dominikánský klášter novou podobu?
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

O budoucí možné podobě a využití dominikánského kláštera rozhodne komise složená ze členů společnosti Petra Parléře, zástupců města a architektů. Jejím úkolem je vybrat během dvoudenního zasedání tři nejzdařilejší architektonické návrhy budoucí možné podoby kláštera. Ten by měl sloužit jako sídlo chebské Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha.

„Do soutěže bylo přihlášeno původně 89 návrhů, doručených je však 27. Z těchto zítra pětičlenná komise vybere tři nejzdařilejší,“ řekl starosta města Petr Navrátil.

Předmětem nyní hodnocené soutěže bylo zpracování architektonického návrhu na revitalizaci dominikánského kláštera s návazností na Jánské náměstí. Cílem soutěže je rehabilitovat prostor této historicky hodnotné památky pro potřeby 21. století. Jako nejvhodnější náplň pro využití kláštera bylo vyhodnoceno přesunutí Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha do jeho prostor. Součástí řešení revitalizace kláštera je vhodné dotvoření přilehlé lokality, zejména území Jánského náměstí a ulic Kamenná a Dominikánská.

Společnost Petra Parléře přispívá k obnově a rozvoji sídelních struktur. Usiluje o to, aby se architektura stala v českých zemích veřejným zájmem. Pořádá architektonické soutěže, odborné konference, semináře a specializované vzdělávací projekty. Věnuje se otázkám propagace regionů, měst a obcí, je zakladatelem prestižní architektonické soutěže o Cenu Petra Parléře. Patří k největším organizátorům architektonických soutěží u nás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cheb.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…