Cheb: Lesní ulice na Skalce se bude opravovat až příští rok

07.09.2011 7:26

Rekonstruovat se bude úsek v zadní části sídliště od ulice Přátelství po zatáčku s odbočkou k hrázi přehrady.

Cheb: Lesní ulice na Skalce se bude opravovat až příští rok
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Na letošek plánovaná rekonstrukce části ulice Lesní na sídlišti Skalka se bude realizovat až v příštím roce. „Jednání s Povodím Ohře, která se týkala odvodu dešťových vod, trvala déle, než jsme předpokládali. Kdybychom rekonstrukci zahájili nyní, práce by se protáhly až do listopadu či prosince, což by se mohlo negativně odrazit například na kvalitě asfaltových povrchů," uvedl starosta Pavel Vanoušek. „Rozhodli jsme se proto rekonstrukci odložit. V krátké době vypíšeme výběrové řízení na dodavatele stavby, který tak bude moci příští rok zahájit práce hned, jak to klimatické podmínky dovolí."

Rekonstruovat se bude úsek Lesní ulice v zadní části sídliště od ulice Přátelství po zatáčku s odbočkou k hrázi přehrady. V místech, kde nyní auta parkují podélně, má být vybudováno více než pět desítek kolmých parkovacích míst. Zároveň se počítá s tím, že po dokončení úprav bude tento úsek díky rozšíření komunikace opět obousměrný.

Rekonstrukce Lesní ulice je součástí rozsáhlého projektu úprav komunikací a rozšiřování parkovacích ploch na sídlišti Skalka, který bude postupně realizován v příštích letech. „Letos v únoru proběhlo za účasti asi stovky obyvatel Skalky veřejné projednání tohoto projektu. Připomínky, které tam zazněly, jsme v maximální možné míře zapracovali do projektové dokumentace. Výhrady byly například k tomu, že se parkovací plochy nacházejí příliš blízko k okolním bytovým domům," dodal starosta.

V současné době je podle již hotové studie na sídlišti Skalka zhruba osm stovek oficiálních parkovacích míst, což je s ohledem na 2 tisíce bytů a 4,5 tisíce obyvatel počet zcela nedostatečný. Díky plánovaným úpravám by jich přitom mohlo přibýt až 640. Řešit se vedle toho bude také špatný stav chodníků, veřejného osvětlení a dalšího mobiliáře nebo problémy s odvodem dešťových vod.

Se studií úprav se můžete seznámit zde.

Bc. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…