Cheb: Městské sady mají nový kabát

26.09.2015 14:40

Důstojnější okolí tak dostal pomník 97. pěší divize americké armády i náhrobní kámen Angeluse Pfeffera

Cheb: Městské sady mají nový kabát
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Projekt z Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad za 9 335 885,81 Kč s názvem „Revitalizace parku - Městské sady“ je u konce.

„Došlo zde k vytvoření nové cestní sítě, v důsledku těchto úprav byly vykáceny některé dřeviny. Došlo však k výsadbě dřevin nových, minimálně v intencích stávající zeleně,“ uvedl starosta města Petr Navrátil.

Nově byl také instalován nový mobiliář, který nahradil stávající již dosluhující a také kompletní veřejné osvětlení, které zajistí bezpečný pohyb chodců a příjemný odpočinek návštěvníkům parku.

„Hlavním cílem projektu bylo, aby se zvýšila kvalita a atraktivita prostředí města Chebu. To si myslím, že se podařilo. V parku jsou umístěny dva pomníky, které se díky celkové úpravě staly dominantami celého parku,“ doplnil.

Návrh revitalizace vycházel ze stávajícího stavu parku a zároveň respektoval stávající siluetu území v největší možné míře. Základní barvou použitou pro nově položenou dlažbu, ve tvaru trojzubce, byla kombinace černé – antracit a bílé.

Městské sady s památníkem 97. pěší divize USA jsou nyní dalším místem, které město Cheb nechalo opravit a bude dalším příjemným zákoutím našeho města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…