Cheb: O pendolinu, spojích na Norimberk i lepších vagonech

11.12.2011 6:40

Rozhodně příznivé jsou pro nás informace z posledního setkání členů přeshraniční pracovní skupiny Clara II.

Cheb: O pendolinu, spojích na Norimberk i lepších vagonech
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

S dobrými zprávami pro město Cheb a vůbec celý náš region se vrátil z Marktredwitz, jednání pracovní skupiny Clara II (pro přeshraniční železniční dopravu), chebský místostarosta Michal Pospíšil. Týkají se pendolina, snazšího cestování do Norimberku a modernizace vozového parku.

„Od 17. prosince k nám bude jezdit každou sobotu rychlovlak SuperCity Pendolino - z Bohumína přes Prahu až do Františkových Lázní a zpět. Půjde o přímé spojení s Moravou za šest hodin, což je jistě příjemné," kvitoval Michal Pospíšil.

Se změnou jízdního řádu již tuto neděli bude také zaveden každé čtyři hodiny spoj Norimberk - Cheb s tím, že cestující budou mít v Chebu přímé napojení na vlaková spojení směrem Praha a Chomutov.

„České dráhy rovněž pracují na modernizaci vozového parku na trase Cheb - Praha. To nám jejich představitel přislíbil letos v květnu na slavnostech 950 let od první písemné zmínky o Chebu. Představuje to, pro představu, 6 milionů korun do jednoho vagonu, když nový stojí 60 milionů," uzavírá místostarosta Michal Pospíšil.

V rámci projektu Clara II k prohloubení spolupráce orgánů veřejné správy z českého a německého příhraničí se scházejí zástupci bavorského ministerstva dopravy, jednotlivých železničních svazů Saska a Bavorska, Českých drah, Karlovarského kraje a měst z obou stran hranice.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…