Cheb: Provozovat hazard bude opět možné jen na Svatém Kříži

11.12.2018 12:15

Nová vyhláška o regulaci hazardních her neobsahuje žádné výjimky pro kasina nacházející se mimo Svatý Kříž.

Cheb: Provozovat hazard bude opět možné jen na Svatém Kříži
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Hazardní hry bude v Chebu opět možné provozovat pouze na Svatém Kříži. Umožní to nová vyhláška o regulaci hazardních her, kterou zastupitelstvo schválilo na svém nedávném zasedání a která vstoupí v platnost 23. prosince. Vyhláška vychází z pravidel regulace provozování hazardních her na území města Chebu, která zastupitelé odsouhlasili na svém premiérovém jednání v listopadu.

„Oproti předchozí vyhlášce, kterou bývalé zastupitelstvo narychlo schválilo na svém posledním zasedání v září letošního roku, neobsahuje nová vyhláška žádné výjimky pro kasina nacházející se mimo Svatý Kříž. Vracíme se tedy ke stavu z roku 2017, kdy byla za mého předchozího starostování již jednou schválena věcně stejná vyhláška, která veškerý hazard vymístila pouze na Svatý Kříž. Jsem rád, že se jeden z našich prioritních předvolebních slibů podařilo naplnit takto rychle,“ uvedl starosta Antonín Jalovec.

Podle vedení města by v důsledku toho, že ze samotného Chebu veškerá výherní zařízení zmizí, nemělo dojít ani k žádnému dramatickému poklesu příjmů z hazardu. „V posledních letech získávalo město z výherních hracích přístrojů a loterií kolem 30 milionů korun ročně. Kvůli vymístění hazardu na Svatý Kříž se ta částka nejspíše o něco sníží, ale pokles bude podle mého názoru v řádu jednotek milionů korun, navíc bude více než bohatě kompenzován úbytkem patologických jevů, které jsou s hazardem zcela jednoznačně spojeny,“ dodal starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…