Cheb: Realizujeme projekty 3. ročníku Meganápady

27.03.2023 18:35 | Tisková zpráva

Studie proveditelnosti Lázeňské cesty je zpracována.

Cheb: Realizujeme projekty 3. ročníku Meganápady
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Účelem studie bylo prověření možnosti využití stávajících pěšin pro cestu z Chebu do Františkových Lázní výrazně kratší trasou, než je to možné v současnosti. Nebylo účelem řešit celou trasu z centra Chebu do centra Františkových Lázní. Jako výchozí bod začátku cesty byl zvolen chodník u kruhového objezdu v Komorní ulici. Konec cesty byl zvolen na cestě v majetku města Cheb pod mostem R6 směrem na Střížov.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31387 lidí

Řešený úsek trasy by vedl podél silnice na Libou, dále přes pole a podél Chlumečského potoka pod most rychlostní silnice R6. Potok bude nutné v příhodném místě překonat lávkou.

Cesta by nejprve byla realizována v základním provedení – se štěrkovým povrchem v šířce do jednoho metru. Trasa byla vybrána co nejkratší z důvodu úspory financí a také pro zkrácení doby na cestu. Kratší doba na cestu je důležitá ve srovnání s dopravou autobusem nebo automobilem.

V budoucnu, když by si stezku obyvatelé oblíbili a byla využitá, bude ji možno rozšířit a opatřit kvalitnějším povrchem. Také je možno v budoucnu doplnit alej kolem cesty nebo odpočinková místa pro zpříjemnění procházky. Když by se trasa osvědčila, pak by bylo vhodné upravit další navazující úseky. Tímto by mezi oběma městy vznikla opravdu bezpečná pěšina-cyklostezka zcela mimo automobilovou dopravu.

Studie bude zařazena mezi strategické dokumenty města Chebu pro další možné využití pro pěší a cyklistickou dopravu. V případě, že by bylo rozhodnuto o její realizaci, musela by se zpracovat podrobnější projektová dokumentace a začít řešit majetkoprávní vztahy.

Autor: Emil Minář
Cena za studii: 97 768 korun včetně vč. DPH

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…