Cheb: Svévolné vysazování stromů občany na pozemcích města

05.06.2021 6:32

Neplánovaně vysazovaná zeleň bez souhlasu majitele bude odstraněna.

Cheb: Svévolné vysazování stromů občany na pozemcích města
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Generel zeleně, základní strategický dokument města Cheb, jasně definuje podobu a koncepční řešení zeleně na území města. Výsadba, kterou Cheb na svých pozemcích realizuje, musí odpovídat mnohým aspektům jako například: typ krajiny, její stav, vhodnost druhové skladby zeleně, prostorové uspořádání aj.

Tato jasně daná pravidla jsou však některým občanům města zcela neznámá. V touze vysadit si svůj strom před svým domem nerespektují ani vlastnická pozemková práva, natož vhodnost výsadby nebo funkčnost vysazované zeleně v dané lokalitě.

Žádáme proto naše spoluobčany, aby se před svévolnou výsadbou stromů, keřů nebo zakládání květinových záhonů na pozemcích města poradili s příslušnými pracovníky odboru správy majetku. Kontaktovat lze paní Irenu Stolínovou, email: stolinova@cheb.cz, telefon 354 440 179.

V případech zjištění svévolného vysazování stromů a zeleně na městských pozemcích bez souhlasu majitele a bez plánované koncepce, bude tato zeleň odstraněna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…