Cheb: Zásady územního rozvoje kraje čeká aktualizace

07.06.2012 9:52

Cheb již své požadavky zaslal. V následném řízení dojde i na veřejné projednání - připomínkovat bude moci každý.

Cheb: Zásady územního rozvoje kraje čeká aktualizace
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Územně plánovací dokumentace Zásady územního rozvoje (ZÚR) Karlovarského kraje se budou aktualizovat. Dokumentace, kterou vydalo krajské zastupitelstvo před dvěma lety (nabyla účinnosti 16.10.2010), je nadřazena územním plánům jednotlivých obcí. Šanci k připomínkám tehdy měla i veřejnost a dostane ji ovšem také nyní. Vyzvána bude s dostatečným předstihem.

Co kolem nových zásad probíhá nyní? „Odbor regionálního rozvoje krajského úřadu již připravil v souladu se zákonem o územním plánování a stavebním řádu, tedy tzv. stavebním zákonem, návrh Zprávy o uplatňování Zásad územního rozvoje Karlovarského kraje v uplynulém období,“ informuje vedoucí stavebního odboru chebské radnice Martin Mašek. „Před tím, než bude tento materiál předložen krajskému zastupitelstvu ke schválení, musí být konzultován s obcemi kraje a dotčenými orgány, což se právě děje.“

Na základě schválené zprávy pak krajský úřad zajistí vyhotovení nového návrhu ZÚR. Tato územně plánovací dokumentace, zaktualizovaná, pak bude nejprve projednána s dotčenými orgány a obcemi kraje.

„V následném řízení o ZÚR se uskuteční veřejné projednání, při kterém bude moci uplatnit své připomínky každý, tedy i veřejnost. Návrh ZÚR také bude vystaven k veřejnému nahlédnutí. O těchto postupech budeme včas informovat,“ uzavírá Martin Mašek.

Požadavky Chebu, schválené radou města, v příloze této zprávy.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…