Cheb je třetím nejlepším městem pro byznys v kraji

08.10.2011 6:51

Hodnotitelé ocenili především podnikatelského prostředí ve městě, kdy se sleduje podíl podnikatelů či oborová struktura.

Cheb je třetím nejlepším městem pro byznys v kraji
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V rámci srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který již čtvrtým rokem vyhodnocuje podnikatelské prostředí ve 227 obcích České republiky, byla ve čtvrtek v karlovarském hotelu Pupp vyhlášena města s nejlepšími podmínkami pro podnikatele Karlovarského kraje. V konkurenci sedmi hodnocených měst skončil Cheb na třetím místě, za Mariánskými Lázněmi a Ostrovem. Za sebou nechal Karlovy Vary, Sokolov, Aš a Kraslice.

Cheb, který v loňském ročníku skončil čtvrtý, se letos posunul na medailovou pozici zejména díky dobrým dílčím výsledkům v hodnocení podnikatelského prostředí, kdy se sleduje například podíl podnikatelů, podíl malých a středních firem či jejich oborová struktura.

Obce se ve výzkumu Město pro byznys, který organizuje týdeník Ekonom, hodnotí na základě padesáti kritérií rozdělených do šesti oblastí - podnikatelské prostředí, kvalita lokality, pracovní trh, kvalita veřejné správy, cenové podmínky a telefonický průzkum mezi podnikateli.

Bc. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…