Chomutov: Přebíráme Kamencové jezero, usilovně pracujeme na otevření

27.04.2016 20:24

Kamencové jezero se vrací do správy města. Končí tak éra podnájemce CV Relax, který jezero provozoval za pro město velmi nevýhodných podmínek.

Chomutov: Přebíráme Kamencové jezero, usilovně pracujeme na otevření
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Město platilo tři miliony korun ročně, veškerý zisk šel soukromníkovi. Prioritou města je teď co nejdříve areál otevřít, aby se Chomutováci mohli vrátit na svoje oblíbené koupaliště. „Začneme s inventurou a přebíráním majetku. Na to naváže oprava bočních mol a další infrastruktury, aby návštěvníci mohli jezero znovu využívat,“ říká primátor Daniel Černý.

Je zřejmé, že se brány Kamenčáku neotevřou s tradičním začátkem sezóny 1. května. „Do majetku města se dlouho neinvestovalo, bude s tím dost práce. Musíme taky zajistit provozní věci, administrativu, zaměstnance a mnoho dalšího. Chomutovákům se omlouváme za opožděný start a improvizované podmínky, chceme zachránit aspoň část sezony. Reálně hrozilo, že by jezero zůstalo zavřené,“ komentuje to primátor.

Kamencové jezero bude s velmi vysokou pravděpodobností provozovat městská organizace, a to chomutovský zoopark. Má zkušenost s návštěvníky, umí pronajímat stánky a obecně má předpoklady ke zvládnutí provozování areálu. Na něm se budou podílet i další městské organizace.

Město Chomutov se také bude muset finančně vyrovnat s odcházejícím podnájemcem, který do areálu investoval. Udělá tak na základě znaleckých posudků a inventarizace, která už na jezeře probíhá.

Velké molo zůstane letos nepřístupné, začne se pracovat na jeho obnově. „Chtěl bych všechny požádat o trpělivost a pochopení. Letošní sezona nebude na Kamenčáku stoprocentně komfortní. Určitě se to promítne i do cen vstupného, které snížíme,“ dodává primátor Daniel Černý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…