Chomutov: Prohlášení k údajné šikaně na Základní škole ve Školní ulici

28.11.2019 6:32

Rada statutárního města Chomutova se zabývala problematikou údajného nevhodného chování učitelů k žákům na Základní škole v ulici Školní. Téma, které do veřejného prostoru přinesl článek uveřejněný na titulní straně zdarma distribuovaného měsíčníku, vzbudilo pozornost zejména ve virtuálním prostoru sociálních sítí.

Chomutov: Prohlášení k údajné šikaně na Základní škole ve Školní ulici
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Náměstek primátora pro oblast školství Mgr. Milan Märc informoval radu města o zjištěných skutečnostech, včetně zprávy odboru školství. Nikdo z rodičů se dosud na orgány města s žádnou stížností neobrátil. „Situaci ve všech našich školách sledujeme průběžně po celý rok, s řediteli pravidelně komunikujeme. V tomto konkrétním případě má paní ředitelka mojí podporu,” řekl Milan Märc.

Situací se na svém jednání 20. listopadu zabýval také Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva statutárního města Chomutova. Výbor není ani kontrolním a ani hodnotícím orgánem našeho školství. Se znalostí městských škol však přijal následující usnesení: Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost považuje mediální kampaň vedenou vůči některým školám za neobjektivní, účelovou a jednostrannou.

„Jsem přesvědčen, že pro naše školy je na prvním místě žák a jeho vzdělávání. To je vlastně jejich povinnost ze školského zákona. Nicméně role školy není být služkou, ale být službou v rovnocenném partnerství”, dodává předseda Výboru Jan Mareš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…