Chomutov za přístup veřejné správy opět bodoval

24.10.2013 8:27

Podle každoročního srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který vyhodnocuje podnikatelské prostředí obcí s rozšířenou působností, je Chomutov na čtvrtém místě v Ústeckém kraji.

Chomutov za přístup veřejné správy opět bodoval
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Výzkum hodnotí ve 21 kritériích podnikatelské prostředí, jež většinou města z úrovně samosprávy nemohou ovlivnit, ale také přístup veřejné správy v dalších 21 kritériích. „Našimi přednostmi jsou ekonomické údaje, konkrétně objem získaných dotací a výše investic z vlastního rozpočtu, a zároveň služby úřadu v počtu úředních hodin, elektronické komunikaci, rychlost vyřizování agendy, vstřícnost a ochota úředníků a jejich odborná kompetence,“ sdělil náměstek primátora Martin Klouda, který od organizátorů převzal uznání za největší investice z městského rozpočtu.

Význam letošního šestého ročníku deklarovalo samotné motto: Radnice s podnikateli na jedné lodi. Není to utopie! Celý srovnávací výzkum se zabývá vzájemnou interakcí mezi městy a podnikatelskými subjekty. Firmy nejenže zaměstnávají občany konkrétních měst, ale s radnicemi spolupracují a leckdy je významně podporují. Města mohou vstřícnou komunikací s podnikateli upevnit vzájemné vztahy, pomoci v prezentaci, ale také pomoci při vyřizování úřední agendy.

„Chomutov je právě ukázkou města, které trvale usnadňuje a zkracuje podnikatelům i občanům cestu na úřad. Sloučení živnostenského, stavebního úřadu a životního prostředí do takzvaného Podnikatelského centra je jedním z počinů,“ uvedl primátor města Jan Mareš. Možnosti použití rychlé elektronické komunikace, objednání na úřad, široké úřední hodiny, či vyrozumění o vyřízení požadavku tyto nadstandardní služby jen dokresluje. Chomutovský magistrát pravidelně sbírá ocenění za vstřícný přístup a odstraňování zbytečné byrokracie.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…