Chrudim: Do zastupitelstva míří první letošní rozpočtové opatření

26.01.2018 17:37

Chrudimští zastupitelé budou na svém jednání v pondělí schvalovat první letošní rozpočtové opatření k rozpočtu města Chrudim na rok 2018.

Chrudim: Do zastupitelstva míří první letošní rozpočtové opatření
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Příjmová i výdajová část by se měla zvýšit o téměř 6 milionů korun,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

V příjmové části rozpočtu se tentokrát jedná výhradně o zapojení rezerv města. Zapojují se tak většinou buď dotace poskytnuté městu a v roce 2017 nedočerpané, a to především na sociální práci a sociální služby, anebo nedočerpané finanční prostředky na investiční akce, které byly v roce 2017 zahájeny, ale budou dokončeny až v roce 2018.

U investičních akcí zapojuje město finanční prostředky například na dokončení rekonstrukce dětského hřiště v Markovicích, opravu fasády a oken na chrudimském Muzeu, ale                      i rozpracované projekty, které by měly být rovněž dokončeny v roce 2018.

„Z rozpracovaných projektových dokumentací můžu zmínit například přípravu opravy sociálního zařízení dětí v MŠ Sladkovského, rekonstrukce sociálního zařízení na MŠ Strojařů, rekonstrukce tělocvičny ZŠ Dr. Peška, rekonstrukce hospodářského objektu na ZŠ Dr. Malíka, ale i úpravy a doplnění veřejného osvětlení k parkování v lokalitě Na Větrníku,“ vysvětluje starosta Petr Řezníček.

V rozpočtovém opatření se mj. objevuje i návrh na další mimořádnou splátku úvěru na projekty EU přesahující 800 tisíc korun. Po schválení rozpočtového opatření by měla výše rozpočtu města Chrudim na letošní rok přesahovat částku 478 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…