Chrudim: Město dokončuje plán nakládání s odpady, musí ale ještě počkat na krajský plán

18.10.2015 11:37

Chrudim bude mít jako jedno z prvních měst v Pardubickém kraji zpracovaný plán odpadového hospodářství.

Chrudim: Město dokončuje plán nakládání s odpady, musí ale ještě počkat na krajský plán
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Analytické práce na plánu město začalo již před necelým půl rokem, s návrhovou částí muselo ale vyčkat. Městský plán totiž musí navazovat na krajský a ten právě dokončuje.

„Návrh koncepce Plánu odpadového hospodářství Pardubického kraje pro roky 2016 - 2025 a posouzení jeho vlivu na životní prostředí je ve fázi před veřejným projednáním. To se má uskutečnit 20. října a pokud se vše podaří, počítáme s projednáním připravovaného plánu města Chrudim 4. listopadu 2015,“ vysvětluje místostarosta Roman Málek.

Následně budou vypořádány připomínky k plánu, dále jsou stanoveny lhůty pro vyjádření krajského úřadu ke zpracovanému návrhu a k zapracování dalších případných připomínek.

Plán bude řešit i koncepci nakládání s biologicky rozložitelnými odpady. V tuto chvíli jsou zvažovány různé varianty nakládání s bioodpady, a to zejména s ohledem na jejich organizační a finanční náročnost. Realizace vlastní koncovky využití bioodpadů, případně převoz do zařízení určených k nakládání s bioodpady provozovaných jinými subjekty by se mohly promítnout do výrazného zvýšení nákladů za svoz odpadu. „Z tohoto důvodu se snažíme najít nějaké kompromisní řešení,“ uzavírá Málek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…