Chrudim bude pokračovat v analýze rizik v Malecké ulici

24.07.2018 19:04

Rada města Chrudim na svém posledním jednání schválila vyhodnocení veřejné zakázky na zpracování projektu „Analýza rizik Chrudim, ul. Malecká – stará skládka odpadů a bývalé sběrné suroviny v přírodní památce Ptačí ostrovy“.

Chrudim bude pokračovat v analýze rizik v Malecké ulici
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Předmětem projektu je provedení průzkumných prací a vypracování analýzy rizik pro území, které bylo ještě v nedávné době využíváno jako sběrna nejrůznějších odpadů. Kromě toho je území historicky tvořeno navážkou zatím neidentifikovatelného materiálu,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

Sledovaná lokalita se nachází v přírodní památce Ptačí ostrovy, která je zvláště chráněným územím ochrany přírody. Lokalita, v případě prokázání existence ekologické zátěže, představuje možné riziko pro podzemní a povrchové vody.

Město Chrudim na tuto akci podalo žádost o dotaci z Operačního programu Životní prostředí. Projekt byl následně vybrán k podpoře a město na něj získalo dotaci.

Chrudim přitom musela výběrové řízení opakovat. To předchozí proběhlo již v loňském roce a jeho tehdejší vítěz, společnost Vodní zdroje Holešov a. s., na základě uzavřené smlouvy zahájila realizaci projektu na sklonku loňského roku. Práce na projektu však trvala pouhých několik týdnů, protože společnost odmítla plnění z důvodu vyhlášení konkurzu na její majetek.

Vítězem nového výběrového řízení se stala chrudimská společnost Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r. o. s nabídkovou cenou 593 684 Kč bez DPH. Dotace z OPŽP by mohla činit až 85 % způsobilých výdajů. Akce by měla být realizována v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…