Chrudim navýšila svůj rozpočet

17.10.2015 18:54

Chrudimští zastupitelé a radní projednávali na konci měsíce září hned dvě rozpočtová opatření k rozpočtu města Chrudim na rok 2015.

Chrudim navýšila svůj rozpočet
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

V rozpočtovém opatření, které bylo v pořadí již čtrnácté, zastupitelé zapojovali do rozpočtu rezervy města. „Zapojené rezervy využijeme především na již schválené výkupy nemovitostí, konkrétně plochu na kraji areálu vlakového nádraží od Českých drah a budov ve dvoře našeho městského úřadu od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetku,“ říká místostarosta města Chrudim Jaroslav Trávníček. Celková výše zapojených rezerv, o kterou se současně navyšuje rozpočet města, přesahuje částku 2,3 milionu korun.

Rozpočtové opatření dále obsahovalo řadu dílčích přesunů v rámci samotného rozpočtu. „Nejvýznamnější změny byly v rozpočtu Odboru investic – uvolnili jsme finance na výstavbu chodníku do Vestce a posílili jsme rozpočty na úpravy chodníků, přechodů nebo údržbu stromů a keřů,“ doplňuje starosta Petr Řezníček.

Návrh patnáctého rozpočtového opatření, které projednala rada města, obsahoval pouze dílčí přesuny v rámci některých odborů úřadu. „I v tomto případě jsme posilovali investiční rozpočet a finance použijeme na plošné výspravy místních komunikací a údržbu chodníků,“ dodává Petr Řezníček.

Po projednání se výše rozpočtu ustálila na částce 469,060.400,- Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…