Další opatření znojemské radnice v otázce metylalkoholu

14.09.2012 19:00

Znojemská radnice podniká další kroky v boji proti nebezpečnému alkoholu. Radnice v součinnosti s městskou policií, Policií ČR, Českou obchodní inspekcí, Potravinářskou inspekcí, celním úřadem a Krajskou hygienickou stanicí spolupracuje na kontrolách zákazu prodeje tvrdého alkoholu.

Další opatření znojemské radnice v otázce metylalkoholu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Kontroly budou probíhat intenzivně po celé vinobraní tak, aby byla zajištěna bezpečnost a zdraví občanů. Na nařízení Ministerstva zdravotnictví budou písemně upozorněni také všichni pronajímatelé stánků.

„Děláme vše pro to, aby si návštěvníci mohli Znojemské historické vinobraní užít bez obav. Kvalitní víno a výborný burčák bude pochopitelně prodáván bez omezení, u tvrdého alkoholu bych chtěl občany nabádat k obezřetnosti. My budeme samozřejmě všechny stánky kontrolovat,“ řekl starosta města Vlastimil Gabrhel.

„V terénu budou naši pracovníci, strážníci městské policie, pracovníci celního úřadu a zaměstnanci jiných kontrolních úřadů. Všichni budou dohlížet na to, aby se návštěvník Znojemského historického vinobraní cítil dobře a nebyl ohrožen nebezpečným alkoholem,“ dodal starosta.

Radnice rovněž upozorní na nařízení Ministerstva zdravotnictví všechny pronajímatele stánků. V rámci Znojemského historického vinobraní 2012 bude uzavřeno 109 nájemních smluv s prodejci občerstvení, alkoholických a nealkoholických nápojů. Všem těmto prodejcům bude při předávání nájemních smluv v pátek ráno předáváno písemné upozornění s přesným zněním mimořádného opatření ministra zdravotnictví o zákazu prodeje. Za dodržování tohoto opatření zodpovídají samotní prodejci, nikoliv pronajímatel (tj. město Znojmo). Kontrolu dodržování tohoto zákazu bude provádět hygienická stanice.

Nařízení Ministerstva zdravotnictví, které je vydáno v souvislosti s případy otravy metylalkoholem, je určeno provozovatelům stánků, stánků s občerstvením, mobilních stánků a jiných mobilních a přechodných provozů, kterým se zakazuje rozlévání a prodej lihovin typu destilátů a tuzemáku s obsahem alkoholu nad 30 objemových procent alkoholu. Tento zákaz platí od včerejška a potrvá až do odvolání ministrem zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…