Děčín: Pomník Horského spolku České Švýcarsko se dočkal opravy

05.07.2019 20:27

Pomník v ulici 17. listopadu poblíž východního nádraží je nově opravený. Vznikl v roce 1903 k 25. výročí založení Horského spolku pro České Švýcarsko. Město za jeho rekonstrukci zaplatilo bez daně 256 tisíc korun.

Děčín: Pomník Horského spolku České Švýcarsko se dočkal opravy
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Horský spolek pro České Švýcarsko vybudoval za šedesát let své existence, tedy od roku 1878 do roku 1938, v Českém Švýcarsku stovky kilometrů turistických cest, řadu rozhleden, horských hostinců, vyhlídek. Do zdejší nádherné krajiny tak přivedl turisty z celého světa.

Památník horského spolku má podobu čtyřhranného obelisku. Kameny obelisku symbolizují jednotlivé sekce spolku a pocházejí přímo z obcí, kde konkrétní sekce sídlily. Jedná se o pískovec, čedič, znělec, trachyt. Kameny byly označeny názvy sekcí, které byly do kamene vytesány nebo dopsány kontrastní barvou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…