Děčín: Vedení města vyjednalo odstranění semaforů z Teplické ulice

21.07.2021 20:01

Semafory, které zdržovaly dopravu na Teplické ulici u odbočky na Bělou, byly ve středu 21. července odstraněny. Práce na úpravě křižovatky Teplická/Saská jsou totiž již několik týdnů pozastaveny kvůli technickým problémům, zhotovitel na místě ale semafory i tak ponechal. S tím vedení města nesouhlasilo. Nakonec se podařilo odstranění semaforů vyjednat.

Děčín: Vedení města vyjednalo odstranění semaforů z Teplické ulice
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Uvědomujeme si, že jakékoliv dopravní omezení je pro řidiče nepříjemné. Proto jsme se intenzivně snažili tyto semafory odstranit. Vím, že to trvalo dlouho, ale šlo opravdu o velmi náročný proces. Bylo třeba jednat s celou řadou subjektů, administrativně to bylo velmi složité, proto jsem rád, že se nám to nakonec podařilo. Zároveň se všem řidičům omlouvám, že to trvalo tak dlouho, ale skutečně nebylo v našich silách celý proces více urychlit,“ říká náměstek primátora Tomáš Brčák a dodává: „Bohužel se termín dokončení úpravy křižovatky prodloužil, a to kvůli problémům s přeložením kabelu VN společnosti ČEZ. V současné době se podle harmonogramu měla upravovat druhá polovina ulice Saská směrem do Bělé. Kvůli rozšíření komunikace se musejí všechny inženýrské sítě v tomto prostoru buď vymístit, nebo ochránit tak, aby nedošlo k jejich poškození nově vzniklým provozem,“ dodává s tím, že pro město bylo nepřípustné, aby provoz na místě řídily semafory i v době, kdy se na křižovatce nepracuje.

Spolu s náměstkem primátora pro dopravu Jiřím Asterem jednal Tomáš Brčák se zástupci ČEZu a také se zhotovitelem, tedy firmy SaM silnice a mosty Děčín. Jednalo se i s investorem (Ústecký kraj) či policií.

Díky úpravě křižovatky zanikne ostrý úhel napojení obou silnic a křižovatka bude bezpečnější a přehlednější nejen pro řidiče, ale i pro chodce. Na pozemku u křižovatky stál v minulosti secesní dům. Ten město v roce 2016 odkoupilo a o rok později nechalo zbourat právě proto, aby zde mohla být provedena úprava nepřehledné křižovatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…