Děčínská karta pro uprchlíky z Ukrajiny - podpora v prvních dnech i sběr cenných dat

01.04.2022 11:07 | Tisková zpráva

Město zavedlo speciální kartu pro Ukrajince, prchající před ruskou agresí, kteří své dosavadní útočiště našli v Děčíně. K dostání je v informačních centrech.

Děčínská karta pro uprchlíky z Ukrajiny - podpora v prvních dnech i sběr cenných dat
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Uprchlíkům nejen pomáháme, ale snažíme se jim pobyt u nás zpříjemnit tak, aby v rámci možností zapomněli na nepříjemné chvíle,“ říká Martin Pošta (Volba pro Děčín), náměstek primátora pro školství, kulturu a sport. Kartu mohou uprchlíci využít na deset jídel v jedné ze dvou školních jídelen a také na čtyři vstupy za rok do zoo či aquaparku.

„Máme přesný přehled množství čerpání v jednotlivých organizacích. Děkuji IT oddělení magistrátu za rychlé vytvoření systému. Reakce od lidí jsou skvělé a pro nás to má kromě radosti z příjemnější adaptace uprchlíků i další přidanou hodnotu. Díky této motivační maličkosti se nám daří oficiální registrací zaznamenat prakticky všechny uprchlíky a dokážeme rychleji sbírat cenná data pro další pomoc a lepší začlenění do společnosti. Dobrovolně nám totiž například uvádí, co dělali profesně před válkou, a tudíž snadněji zjistíme, kde by nám mohli pomoci,“ doplnil Martin Pošta.

Kartu obdrží každý válečný uprchlík, a to po předložení dokladů totožnosti, v infocentru v městské knihovně nebo na hlavním nádraží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…